Selasa, 29 Jun 2010

My First Day...

Hari ni hari pertama aku masuk kerja (practical).
First day lagi punch card kitaorang dah merah...
ye la... mana tak nye tak inform pon kat surat tu nak kena kumpul kat mane????
aku ngan Iffni beria la tunggu kat OPD.
Rupa-rupanya kena pegi kat Farmasi Bekalan Wad.
Tapi tak kesahlah sebab member lain pon datang lambat jugak...
Mdm Helen pon tak marah sebab hari ni first day kami.
Mula-mula En.Krish buat sedikit orientasi kpd kami semua
sampai kafeteria pon dia bawak masok
hahahahaha....
itu pon nak bagitau ke.
Masa di OPD, bole kata 99.9% la perempuan dan hanya pegawai farmasi saje yang dibenarkan dispense drug kpd patient. Majoriti pegawai kat situ adalah cina.
Selepas orientasi, aku ditugaskan untuk pergi buat external preparation di Manufacturing.
En.Stainly dan En.Faiz yang jaga aku kat situ. Kat sini ramai sikit kaum adam. Diorang suruh panggil 'abang' jangan panggil encik ke.... tuan ke....
tau...
ok ^_^
panggil je la abg walaupun aku segan sikit.
Kat sini aku belajar buat cream dan lotion.
Apa yang aku belajar kat lab dulu memang lain dengan apa yang aku belajar hari ni. Macam-macam teknik yang abg Faiz ajar yang tak diajar oleh lecturer dulu.
Staff kat sini very friendly and helpful.
Diaorang tak sombong dan boleh buat kawan jugak...
Senior dari MSU (Kak Aisyah) pon banyak bagi tunjuk ajar kat aku.

Ni just nak remind balik apa yang aku belajar tadi....
Tadi buat
Bethametasone cream
Chlorhexidine lotion
Syrup Baclofen
Syrup....????
lupa pulak namanye ish...
tak pe esok recheck balik kat white board yang abg Faiz tulis tadi.

to be continue....

5 ulasan:

ucuuu berkata...

hahaha.....besh zie keje??hehehe...
mesti penat kn...
kesian kene KAD MERAH first day keje..nk wat mcm ne,bukan slh hang pon....
xleh blah la "ABG" uh soh pnggil dorunk "ABG"...
heehhe....mesti nk ngowat hang tuh zie..hahaha..^_^...baek ko hati2...kahkahkah...

besh nye wat uBAT ke ziey ???
xsabar lak aku nk ikot korunk praktikal skali.....ooo,smbonk ke staff2 kat ipoh tuh??? knape ade URA2 mngatakn dorunk sombonk2...huhu..
ke..dgn hang je die xsombonk ni???hehehe...
aku gurau je....
ape2 pon,,slmt brkerja dan br pRAKTikal ye zie... doakan aku boleh ikot korank pi praktikal gak sem depan..:)... Amin...

Nurul Bazilah Binti Mohd. Azlan berkata...

Ina staff kat sini x sombong la... sume baik2... selalu je senyum kalo jumpa. Zi doakan ina pass dan bole p practical nanti. All the best k ^_^.

ucuuu berkata...

InsyaAllah...:)

r-5 berkata...

praktikal ktne? huhu. boleh la ajo aku pasal2 ubat pasni~ excitednyew~! hak3

Nurul Bazilah Binti Mohd. Azlan berkata...

aku practical kat hospital raja permaisuri bainun, ipoh. Aku x dela pandai mane tapi bole la sikit2 kalo nak ajo. hehe